Select Page

Мраморът е естествен материал, който изисква специално внимание при почистването си. В продажба намираме много специални почистващи препарати, но те са конвенционални, замърсяващи продукти както за околната среда, така и за дома.

Ето как да почистите мрамора, като използвате естествени средства. Трябва да се подчертае, че мраморът реагира бурно на киселинни вещества: оцет, лимон, лимонена киселина, кока кола. Продуктите, предлагани на пазара са продукти, богати на повърхностно активни вещества, които не са от растителен произход, които замърсяват подземните води, както и са агресивни с нашия мрамор.

Какво да направите, за да поддържате мрамора блестящ и чист?

Разтъркайте повърхността с мека влажна гъба, като добавите марсилски сапун. След това изплакнете/избършете с влажна кърпа.

Как да почистите мрамор в случай на натрупана мръсотия

Пригответе смес, направена от три части сода за хляб и една от вода и я прекарайте върху мрамора, като използвате влажна гъба. Оставете да действа няколко минути, след това изплакнете и отново преминете с леко насапунена гъба с добре познатия ни вече марсилски сапун.

Как да почистите мраморния под

Смесете 3 литра вода с 2 супени лъжици сода за хляб, 10 супени лъжици розов алкохол и 6 – 7 грама настърган марсилски сапун, предварително разтворен в гореща вода. След това прекарайте разтвора върху пода и изплакнете с обикновена топла вода.