Select Page

6 прости правила за загуба на мазнини в коремната област

Премахването на мазнини в областта на корема е един от основните цели що се касае за сваляне на тегло като цяло.

Коремната мазнина е особено вреден тип. Изследванията показват силни връзки с болести като диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Поради тази причина загубата на тази мазнина може да има значителни ползи за вашето здраве и благосъстояние.

Можете да измервате коремните си мазнини, като измервате обиколката около кръста си с рулетка или обикновен шивашки метър. Мерките над 102 см при мъжете и 88 см при жените са известни като коремно затлъстяване.

Някои стратегии за отслабване могат да се насочат към мазнините в областта на корема повече, отколкото към други области на тялото.

Ето 6 основани на доказателства начини за загуба на мазнини по корема.

1. Избягвайте захарта и подсладените със захар напитки

Храните с добавена захар са вредни за вашето здраве. Яденето на много от тези видове храна може да доведе до наддаване на тегло.

Проучванията показват, че добавената захар има уникално вредно въздействие върху метаболитното здраве,  най-вече поради големите количества фруктоза.

Захарта е наполовина глюкоза и наполовина фруктоза. Когато ядете много добавена захар, черният дроб се претоварва с фруктоза и е принуден да я превърне в мазнини.

Някои вярват, че това е основният процес зад вредното въздействие на захарта върху здравето. Той увеличава коремните мазнини и чернодробните мазнини, което води до инсулинова резистентност и различни метаболитни проблеми.

Течната захар е по-лоша в това отношение. Изглежда, че мозъкът не регистрира течни калории по същия начин като твърдите калории, така че когато пиете подсладени със захар напитки, в крайна сметка ядете повече общи калории.

Опитайте да сведете до минимум количеството захар във вашата диета и помислете за пълно премахване на сладките напитки. Това включва напитки, подсладени със захар, газирани напитки, плодови сокове и различни спортни напитки с високо съдържание на захар.

Прочетете етикетите, за да сте сигурни, че продуктите не съдържат рафинирани захари. Дори храни, предлагани на пазара като здравословни храни, могат да съдържат значителни количества захар.

Имайте предвид, че нищо от това не се отнася за цели плодове, които са изключително здравословни и имат много фибри, които смекчават негативните ефекти на фруктозата. Но трябва да се приемат и в подходящото време и количество.

Извод: Прекомерната консумация на захар може да бъде основният двигател за натрупване на излишните мазнини в коремната област и черния дроб. Това е особено валидно за сладки напитки като безалкохолните  напитки.